BLOG

 

Szeretnénk érthetően elmagyarázni néhány hasznos alapfogalmat építésügyi kisokos posztsorozatunkban.
Azt tapasztaltuk, hogy a bonyolult jogi megfogalmazásokat a vevők nehezen tudják értelmezni, ami teljesen érthető. Sokszor elég nyakatekerten fogalmaznak a szabályzatokban. Mi ebben szeretnénk segíteni.

Újépítésű házaknak gyakori jelenség a belülről párásodó ablak. Ez nem másnak a jele, mint a jól szigetelő nyílászáróknak. Régebbi nyílászárók esetében -főleg ha 10+ éves fa nyílászáróink vannak- ezt azért sem tapasztaltuk, mert nem tökéletes szigeteléssel lettek beépítve, a fa keretek gyakran az idővel vetemedtek is, így apró rések keletkezhettek...

Minden ingatlanunkat úgy tervezzük és úgy valósítjuk meg, mintha mi költöznénk bele. Olyan műszaki tartalommal és energiahatékony megoldásokkal töltjük fel, amiket mi is szeretnénk használni. Így a jelenleg épülő 18. kerületi családi háznál a rezsi miatt nem kell majd aggódnia leendő tulajdonosának.

Lakást vennél hitellel, állami támogatással? Nagyon nem mindegy, hogy melyik bankhoz fordulsz!

2021 több kedvező újítást hozott a ingatlanvásárlók számára. Ezeket az új kedvezményeket foglaljuk össze cikkünkben, hogy vásárlás előtt tisztában legyetek minden lehetőséggel.

2021-től az új építésű ingatlanoknak és a már meglévő épületek jelentős mértékű felújításánál is teljesíteniük kell a közel nulla energiaigényű épületek energiahatékonysági előírásait.
Ez azt jelenti, hogy ha nem teljesíti a megépült ház az előírt a követelményeket, akkor nem kap használatbavételi engedélyt, nem lehet beköltözni az épületbe.

Az...