Energiahatékony megoldásaink - Luxus családi háznál

2022.09.22

Minden ingatlanunkat úgy tervezzük és úgy valósítjuk meg, mintha mi költöznénk bele. Olyan műszaki tartalommal és energiahatékony megoldásokkal töltjük fel, amiket mi is szeretnénk használni. Így a jelenleg épülő 18. kerületi családi háznál a rezsi miatt nem kell majd aggódnia leendő tulajdonosának.

A ház intelligens padlófűtéssel készül helyiségenkénti külön termosztát vezérléssel (12 db termosztát lesz a házban). Így minden szobában egyedileg lehet beállítani a megfelelő hőmérsékletet.  

De mit is tud pontosan az intelligens padlófűtés? 

 A padlóban 2 szenzor+termosztát van elhelyezve, amik a szoba hőmérsékletét is nézik. Igény szerint a szoba hőmérsékletétől függetlenül be lehet állítani a padló hőmérsékletét: a beton aljzat is felveszi a hőt, így 100% komfortos hőérzetet érhetünk el. Kisgyermekkel ez kifejezetten praktikus lesz, nem kell azon aggódni, hogy a hideg padlón kúszik majd a kicsi. Persze felnőttként is remek élmény lesz egy esős őszi napon, vagy egy hidegebb téli estén a cipőből kibújva a kellemesen meleg padlóra lépni!

A fűtés- és meleg víz ellátásáról napelemes rendszer gondoskodik, ennek köszönhetően egy 4 tagú családnak nagyjából 0 lesz a villanyszámlája. 

Cirkulációs melegvíz

A cirkulációs meleg víznek köszönhetően -ami elektromos működtetésű- nem kell folyatni a csapot, hogy végre meleg jöjjön belőle. Itt azonnal a kiválasztott hőmérsékletű víz fog folyni a csapból.

Van fúrt kút, ami a gyönyörű kert locsolásánál nagyon jól fog jönni. Érdemes lesz majd bevizsgáltatni a kút vizét, mert akár egy víztisztítóval kiegészítve még ivóvíznek is megfelelő lehet.

Nincs károsanyag kibocsátás

Ha fontos számotokra is, hogy minél kisebb legyen az ökológiai lábnyomotok, akkor tetszeni fog, hogy a fűtéssel nem jár károsanyag kibocsátás ennél a háznál. Ha gázzal lenne megoldva a fűtés, akkor ez sajnos nem lenne igaz. Igaz a telekre be van vezetve a gáz is, de mi egy környezettudatosabb megoldást választottunk a fűtéshez.

Ha tetszenek ezek a költséghatékony megoldások, akkor itt tudod megnézni épülő projektünk további részleteit:

Önálló családi ház Pestszentlőrincen

Ha további kérdésed lenne írj nekünk, és mi szívesen mesélünk bővebben a ház tulajdonságairól!